Struntar i

att blogga i kväll och går och lägger mig i stället;)

"Nej, jag ska köpa penséer..."

Följande utspelade sig i en Konsumbutik på en liten ort i Dalsland i helgen. En tant kommer in med en tygpåse på armen. Farbrorn som uppenbarligen var beknat med tanten säger: "Jaså du ska resa bort?" och pekar mot tygpåsen. "Näe... Nej jag ska köpa penséer jag..." blev svaret.

Jag är en praktikant, jag är en praktikant...

*Sjunges till tonerna av "Jag är en astronaut"'. Idag praktiserar jag nämligen som Sally Santesson här på jobbet. Köpte ett par löparskor i en halv storlek mindre än de förra av samma märke och de känns lite trånga - de gamla har varit lite lite stora. Nu får jag helt enkelt försöka gå ut de nya som enligt säljaren skulle töja sig en halv storlek. Wish me luck!

I övrigt är jag nog en av Västsveriges mest disträa personer... Igår kväll frågade min bättre hälft om jag inte hade sett vad han hade skrivit till mig på morgonen... Skrivit? Näeee... Letade och letade och fick veta att det handlade om ett objekt som jag absolut INTE borde ha missat. Slutligen, efter idogt letande, insåg jag att han hade skrivit gulligheter på hela yoghurtpaketet - som jag hade tagit ur inte en, utan TVÅ gånger!! Disträ? Jag? Aldrig!

Skämsafton!

Ja det har det varit i det Nybergska/Erikssonska hemmet ikväll! Var slutligen redo för att dela med mig av foton från "ett annat liv - en annan tid"... Låter typ som att jag har en bakgrund som pundare eller nåt, haha! Så är dock icke fallet. Däremot som tjockis och det är en del av min historia som jag ogärna känns vid eller identifierar mig med idag...

Yoghurtdag!

Den här vaniljyoghurten är banne mig nåt av det godaste jag vet! Sjukt, jag vet, men på kvällen kan jag verkligen lääängta till min yoghurt och mina löskokta ägg till frukost;) Favoriten är yoghurt blandat med Keso och helt bovete - i just love it!! Idag har det varit en riktig yoghurtdag! Yoghurt och hemmagjord müsli till frulle, hann inte med middag mellan jobb och träning - mer yoghurt och müsli och efter träningen: Just nämnda coctail av yoghurt, keso och bovete. Och! Jag är inte trött på det!! Måste vara knäpp. På riktigt liksom.

En hård

och lång dag med fackligt arbete är till ända. Lycklig över att ha hunnit träffa bästaste syster idag också! Natti!

Is it true that the union in Sweden is called "fuckit"?!

Imorgon blir det fackklubbsstyrelsemöte heeele långe dan, i Karlskoga till på köpet, trevligt!

Design a'la Bengtsfors?

Danskarna är ju så kända för sin känsla för design, men här

vete 17 om det inte känns mer som design a'la Bengtsforsgarage? Hittades i fancy inredningsbutik på Ströget. Oväntat!


Hemma!

Bloggtystnaden är bruten - Nybergskan is back in Sweden! Har haft en störtskön helg i Köpis med mycket stadsstros, god mat och en och annan drink! God mat ja - höll på att inte få beställa mat på vietnamesiska toppresturangen Lé Lé (den bästa i norra Europa, enligt tidningen Resumé där vi fick tipset) igår kväll. Hade bestämt mig för en oxfiléwok och ställde bara den för mig obligatoriska "glutenfrågan". Servitören försvann ut i köket och kom tillbaks med beskedet att jag endast kunde äta två rätter på menyn (!), två soppor. Jag frågade vad det var i rätten jag hade valt som inte funkade och fick till svar att det var soya. Jag sa då att nej men soya är ingen fara, jag tar den! Men han typ vägrade! HAN vågade inte riskera det!?! Trots att jag PROPSADE på att soya ÄR okej för glutenintoleranta, i Sverige är det i alla fall grönt ljus på det, så ville han icke servera mig!! Surnade till ordentligt och menade på att den risken måste jag väl ändå få avgöra själv om jag ville ta - och lovade att inte stämma honom om jag mot förmodan skulle bli dålig;) Fick tillslut min mat... Klockan var liksom nio på kvällen och vi hade väntat i en timme på bordet - skulle vi då gå därifrån eller?...

Idag när vi skulle checka ut befann sig i runda slängar 100 000 japaner i lobbyn (liten överdrift). De var strandade i Sverige - skulle åkt hem i fredags... Vilken jäkla sits! Svårt att åka buss till Japan liksom. Glad att vi åkte tåg!!


Drottningen fyllde ju 70 bast i helgen och vi missade henne med några minuter... Vi kanske borde ha förstått varför Rårdhusplatsen var knökad...

Bästaste drinken!
 
Köpte grillad höstack, jajjemän!

Försökte pussas med världens längsta man!


Och kramades med Legogubbar!

Us!

Emma och japanerna i lobbyn.


På varje janpans axel!

I knäet på HC Andersen


Tog en cykeltur!

Grr!


Och slutligen lite naket!


Åhh vad det är tråkigt

att packa! Men det är ju roligt att åka på tripp! Svårt bara att veta vad man ska ha med sig - därför tar jag för säkerhets skull med mig ALLT!;) Snart dags för bingen, tåget mot Köpis går 07:07 från Åmål. Tjipp och hej!

Vilken snabla tur

att jag och E ska åka tåg till Köpenhamn i morgon med tanke på det här!

Joråsåatte, imorgon bär det iväg på tjejweekend minsann! Smöligt värre, inte sant?! Kom på förut att det kanske vore bra att ha med en och annan dansk slant och traskade bort till banken. Dock hade de infört en ny rutin där uttag över 15 000 kronor måste aviseras en vecka i förväg, så det sket sig...

Överlevde

den här "nya" dagen på jobbet och tycker jag sitter riktigt bra på min nya plats och att det känns spännande och roligt med nya systemen! Kuligt=)

Imorrn

blir det spännande att komma till jobbet! Helt nya datorer (PC istället för MAC), helt nya program att arbeta i OCH ny lokal! Vi möblerade om och býtte plats också idag, för säkerhets skull liksom. Ifall nån skulle känna av vardagstristessen imorrn typ. Exciting!

Idag har bilen min fått på vårskorna - TACK älskling!

Själv har jag just insupit ny energi från mina härliga deltagare på pumpen! Men trots detta börjar dagens energinivå dala... Snart natta!

Tröttis...

Vilken härlig dag! Slappa, sola, fika, GRILLPREMIÄR, promma - lovely sunday! Syyynd bara att den följs av a manic monday... Imorrn har vi att göra på jobbet. Göra tidning + byta dataystem och all datautrustning + möblera om och byta rum - sounds lika a plan, ha?!

Vilket baluns!

Åhhh vad roligt det var igår! 60-årskalas låter kanske inte så upphetsande, men när det är Stig Bertilsson som är födelsedagsbarnet och kalajset till och med uppmärksammas i radio, så kanske man kan anta att det inte handlar om något traditionellt 60-årskalas med smörgåstårta i en bygdegård... Vi 1200 gäster bjöds på en fantastisk trerätters middag, underhållning av bland andra Jessica Andersson, Tommy Körberg, Babben Larsson och Ingvar Oldsberg och sluta dansa - det ville man aldrig!! Tyvärr har ju även allt roligt en ända, men shit så skojsigt det var! Bjuder på några bilder från gårdagen.
Jag, Jessica och Stefan i bussen.Kajsa kyler ner sig lite...Jessica AnderssonBabbenJag och KajsaJag och KajsaHelena och EmmaJag och Emma

Första tussilagon!

Är just inkommen från min morgonprommis och måste bara delge er att jag skådade årets första tussilago! Kom just ut i en liten skogsglänta när jag såg dem, två stycken små gula stackare som stod och kramades för att hålla värmen. Ett stort leende spreds över min mun - det här är det BÄSTA med att bo i ett land med tydliga årstider! När allt börjar om och väcks till liv. Jag gillar att ha saker FRAMFÖR mig, därför älskar jag våren. Och fredagar.

Ladda...

Imorgon ska jag på ett baluns värt namnet så det är nog bäst att krypa till kojs och ladda...

Såg ni förresten att Anna i bästaste Solsidan hade varit på Åmåls Bluesfest?;) Det syns när hon vaknar och vattnet har gått...

Nyfrissad!



Samma frilla som senast, fast liiite kortare och för tillfället stylat framåt=)

Allra finaste lilla nyklippta trollet...


Korthårig lättfotad sällskapshund!

Åhh, i love it! Mitt stora axelok de senaste veckorna är borta - hunden är korthårig igen! Gud ske pris! (Men när fan kommer skatteåterbäringen?! Eller åtmintsone beskedet om den. Har icke fått någon deklaration än.)

Hur som. Soda har varit i STORT behov av att klippas en längre tid nu, men hennes matte har inte orkat/haft lust/inspiration att klippa själv och har desperat försökt få tid hos vår vanliga hundfrisör, som inte hade tid på läääänge! Fick dock tips om Malins hundklipp och hon fixa biffen redan idag! *Lycka* Så nu är min lättfotade sällskapshund, om inte redo för VM, så i alla fall för våren!

Lugn afton

Sitter framför datorn i min ensamhet. Lilleman sover, K tränar, ute faller regnet. Ska sätta mig i soffan med en bok.

Fick förresten veta att Sator och Soundtrack of Our Lives kommer till Bunkerfestivalen i Bengan i sommar. Undrar om de kör Ring ring... Klara sedan tidigare är de här.

Och i lilla Mellerud anordnas Kaos dit artister som Salem Al Fakir, The Sounds, Petter, The Ark och Looptroop är klara. Rätt stort i lilla Dalsland faktiskt.

No one laughs at God...

Det andra inlägget med religiösa undertoner för helgen kommer här, denna påskens sista dag! Visst är Regina Spectors text till "No one laughs at God" SÅ himla bra?! Gillar henne över lag, litte udda och speciell. Här kan ni se videon till nedanstående låt.

No one laughs at God in a hospital
No one laughs at God in a war
No one´s laughing at God when they´re starving or freezing or so very poor

No one laughs at God when the doctor calls after some routine tests
No one´s laughing at God when it´s gotten real late
And their kid´s not back from the party yet
No one laughs at God when their airplane starts to uncontrollably shake
No one´s laughing at God when they see the one they love
Hand in hand with someone else and they hope they´re mistaken

No one laughs at God when the cops knock on their door
And they say we got some bad news sir
No one´s laughing at God when there´s a famine fire or flood

But God can be funny
At a cocktail party when listening to a good God-themed joke
Or when the crazies say He hates us
And they get so red in the head you think they´re ´bout to choke

God can be funny
When told he´ll give you money if you just pray the right way
And when presented like a genie who does magic like Houdini
Or grants wishes like Jiminy Cricket and Santa Claus
God can be so hilarious
Ha ha
Ha ha

No one laughs at God in a hospital
No one laughs at God in a war
No one´s laughing at God when they´ve lost all they´ve got
And they don´t know what for

No one laughs at God on the day they realize that the last sight they´ll ever see
Is a pair of hateful eyes
No one´s laughing at God when they´re saying their goodbyes

But God can be funny
At a cocktail party when listening to a good God-themed joke
Or when the crazies say He hates us
And they get so red in the head you think they´re ´bout to choke

God can be funny
When told he´ll give you money if you just pray the right way
And when presented like a genie who does magic like Houdini
Or grants wishes like Jiminy Cricket and Santa Claus
God can be so hilarious

No one laughs at God in a hospital
No one laughs at God in a war
No one laughs at God in a hospital
No one laughs at God in a war
No one laughing at God in a hospital
No one´s laughing at God in a war

No one´s laughing at God when they´re starving or freezing or so very poor

No one´s laughing at God
No one´s laughing at God
No one´s laughing at God
No one´s laughing at God
We´re all laughing with God

Om dörrars karaktärsdrag

Följande dialog utspelade sig i den lokala Konsumbutiken för en liten stund sedan.
Kassörska 1: "Men vad har hänt med den här dörren, den går ju inte att stänga?"
Kassörska 2: "Ja jag vet, den där jäkla dörren är så tätt i hövvet att hälften hade räckt."

Underbart!


Gott flyt!

Har i afton sett på Måns Herngrens film om manlig vänskap, "Allt flyter". Trivsam söndagsrulle - nothing more, nothing less. Ingen film man kommer ihåg imorgon.

Självmordsbombare är värsta sorten!

Nytt terrorattentat, självmordsbombare, i Bagdad idag. När och hur fan ska det här sluta? Självmordsbombarna är ju värsta sorten eftersom det inte går att skydda sig mot dem, de kan ju vara vem som helst. Fruktansvärt obehaglig utveckling i vår värld!! Men vad går det att göra åt det? Denna kristensdomens absolut största helg kan man ju fundera lite extra på vad religionen ställer till med runt om i världen...

Jag gillar inte sci-fi...

...men jag älskar Twilight-sagan!! Motsägelsefullt va?.. Blev mer eller mindre "övertalad" att se den första och utan några som helsta förväntningar blev jag helt kär. Vilken kärlekshistoria! Denna påskaftons kväll har vi nu sett på vampyrer och varulvar och förstummats av vackra manskroppar i New Moon, del två i sagan. Tusen tack Emma för lånet!

Glad påsk!

Påskparad, middag som tillagades och inmundigades tillsammans med familjen J och en löptur på det - vilken fantastisk påskafton det har varit!! Varmt och skönt och hopp om livet!

Har nyss ätit rester från den underbara påskmiddagen tidigare idag och det var lika gott den här gången. Tycker att det är så jäkla gott att äta sig riktigt mätt ibland! Nästan alltid annars äter jag mig nöjd, men inte mätt, så ibland är det sååå gott att bli riktigt MÄTT! Äääälskar dessutom buffé/plockmat!

NU blir det soffhäng resten av kvällen!

Påskpyntat var det här!

Nu har jag påskpyntat! I Nybergskans värld innebär det att fyra "moderna" (ni vet den typen som är i trä och stilrent snitt) har kommit fram i köket plus att en jättefin påskgrupp har fått ta plats på bordet. That´s it. Är inte så mycket för det där med krimskrams as you know!

Blomman köptes in på Annas Design utanför Mellerud där jag och K har varit på påskmarknad på förmiddagen - jättemysigt! Hon har så himla mycket fint! Efteråt blev det goood mat på thairestaurangen i Melle.

Nu har jag morgondagens dessert i ugnen. Mor, far och bror kommer hit redan på morgonen imorgon och så ska vi allesammans - P framför allt så klart - gå i påskparaden här i byn och sedan åka hit hem och fixa till en gemensam påskmiddag! Trivsamt!

Bra jobb!

Idag har jag och ett gäng ungdomar (yngre ungdomar än jag själv alltså...) testat GB:s och Triumfglass alla nyheter - bra jobb va?? Min favorit blev nog Solero Pineapple eller möjligen Magnum Hazelnut, men de är ju så himla mäktiga... Just nu vill jag inte ha nån mer glass alls faktiskt.

Lycka också att releasen av Bodypump 73 nu är gjord och gick kanon! Missa INTE det passet, det är GRYMT!!

RSS 2.0