Vilket fint

stånd du har!

Tid för lite eftertanke

Läste igår nånstans på nätet om en tjej som var jäkligt upprörd över att hennes Wii-spel pajjat och att det skulle ta flera veckor att laga det. Hon tyckte det "respektlöst" att det skulle få ta så lång tid och hennes liv var typ förstört.

TÄNK vad mycket tid vi lägger ner på att störa oss på/gräma oss över/irritera oss på totalt onödiga saker, i-landsproblem så det ryker om det! Ibland behöver man få lite perspektiv på saker som händer och det har jag bland annat fått på senaste tiden via två bloggar som jag av olika skäl halkat in på. Båda handlar om sjukdom, död och förtvivlan och situationer som kan uppstå i allas våra familjer och som kan drabba VEM som helst! Jordbävningar på Haiti och svältdöd i Afrika i "all ära", men det som känns "närmre" oss gör ondare, det går inte att komma ifrån.

Den ena bloggen är Annas. Hon dog för snart tre veckor sedan, 36 år gammal och med en tvåårig dotter och man, i en mycket aggressiv cancer. Hon har bloggat sig igenom hela sin sjukdomsperiod och man har verkligen KÄNT hennes kamp, ångest, oro, men ändock ständiga hopp. Man har in i det sista hoppats, hoppats HOPPATS att hon ska klara sig, men nu blev det inte så. När jag lördag 13 mars gick in på bloggen och möttes av beskedet att Annas låga slocknat började jag genast gråta ohejdat, det bara kom och smärtan var nästan fysisk. Det var tidigt på morgonen och jag rusade in till K som låg och sov och slängde mig ner på hans arm och lyckades hulka fram "Anna från Billingen är död". För Anna var från Billingsfors. Jag kände henne inte, men jag känner många som kände henne. Det blev nära och man lärde känna Anna via bloggen. All styrka och kärlek till hennes familj!

Den andra bloggen är Malins. Malin är en kompis till en kompis och hon och henns familj bor i Trollhättan. Nära. I januari i år dog hennes ettårige son i cancer han också. Malin skriver naket och utlämnande, man får vara med när Filip lämnar jordelivet. Det gör så ont så man nästan inte kan andas när man läser det... Eftertanke är viktigt Det kan hända VEM som helst – var rädda om varandra!

Måste dock avsluta med ett kul citat, så ni inte BARA gråter när ni lämnar mig – både Anna och Malin lyckas/lyckades hitta glädje mitt i all förtvivlan. Läste följande i en kompis Facebookstatus igår: Bra sås reder sig själv. Så sant som det är sagt! Haha

Louise skulle ju ha vunnit!

Besvikelsen är total! Min nya idol, Louise Karlsson, skulle ju ha vunnit Mästarnas mästare!! Hon har ju varit helt GRYM, och så förlorade hon på en sån skitgrej! Hon domnierade ju sista tävlingen. Typiskt.

Har varit på en mycket intressant informationskväll om sniffning och boffning som blossat upp som ett stort problem här i Bengan den senaste tiden. SHIT vilka risker de här ungdomarna utsätter sig för!!! Risken att dö omdelbart är mångdubbelt så hög som vid någon annan drog, och det här sitter de och drar i sig på rasterna - helt lagligt! Det handlar ju om butangas från helt vanliga produkter som exempelvis doftspray som på inte sätt är förbjudna. Skrämmande är bara förnamnet...

Kort om tid

har jag gott om idag! Sitter på redaktionen i Ed och skriver för glatta livet. Ska jobba även ikväll. Innan dess tänkte jag försöka hinna få till en löptur! Acti labores jucundi!

Snart

ska jag ut och spatsera. Drabbades ju av latmasken imorse, vilket jag får sota för nu! Jobbets stegräknartävling är inte att leka med;) Efter det blir det jobb, träning och jobb. It´s a hard knock life for me!

Gubben Rimfrost is dead!

Tror ni inte att det är så nu? Att den jäkeln har stupat för den här säsongen? Han var seglivad, men inte omöjlig att ta kål på! Nu tror jag det är över med minusgrader och rutskrapande för i vår. Nu är det istället grått, brunt – och bajsigt överallt. Fy katten för all skit som ligger och dräller överfuckingallt! Det värsta är att alla vi hundägare får skulden för detta och man känner sig nästan anklagd och uttittad när man är ute på vovvepromenad. Får liksom demonstrativt höja en bajspåsbeklädd hand och högt och ljudligt upprepa att "nu plockar vi upp bajset här efter dig Soda och kastar det i en soppåse" och sedan spatsera till närmsta soptunna med denna svarta avföringsförvaring i högsta hugg, närmast stoltserande. Man vill liksom visa att jag minsann är en bajsupplockande hundägare!;)

Förövrigt lade jag mig mycket riktigt tio över nio igår och somnade nästan på direkten. Ändå var jag aptrött imorse (och fine, klockan var ju "egentligen" halv fem, så det kanske inte ÄR så konstigt...). Då K hade lite sovmorgon imorse efter helgjobb, tillät jag mig idag att vara Latanna och gick och la mig igen! För många är det en vinst ATT gå och träna eller ATT gå ut och gå på morgonen, för mig är det faktiskt snarare en vinst när jag ibland tillåter mig att låta bli...

Läggdags klockan åtta...

Ensam hemma, trött - jag går och lägger mg med en god bok! Igår vid den här tiden var klockan åtta - är man sorglig eller??

Har förövrigt varit på Body balance här ikväll. Min kropp hamnade INTE i mer balans än tidigare, snarare ur led...

Oinspiration är mitt öde...

Oinspirerad - det är bara förnamnet! Känner icke för att göra ett SMACK idag! Trött och lat är vad jag är! Tycker det är skittrist att K jobbar hela helgen. NU får jag minsann ta mig för något. Ska ta en prommis med vovven, det gör alltid gott med frisk luft. Tänkte även jag skulle köra Body balance med M ikväll, kan nog vara bra för en trött och sliten kropp. Bjuder tillsvidare på en liten uppiggande musiksnutt!

Åh vilken trevlig kväll!

Flickorna kom, såg, åt - och åkte hem... En mycket trevlig kväll med räkor, minikladdkakor, chips, choklad och vin är till ända. Flickorna mina har åkt hem för den här gången. Många goa skratt har det blivit. Åhh vad jag tycker om dem! NUUU vill jag att K ska komma hem och kramas!

Utmaningsdags!

Den här utmaningen fick jag av min vän Kikan i december -08. Dags att svara på den eller?... Har dock halverat den till fyra saker iställer för åtta, av tidsbrist...

Regler:
1. Publicera reglerna på din blogg.
2. Svara på de sex 4-sakerna
3. Meddela de utmanade på deras bloggar

4 favoritprogram
1. I en annan del av Köping
2. Solsidan 
3. Ensam mamma söker
4. Bygglov

4 saker jag gjorde igår

1. Gymmade på Gullsjö i Åmål
2. Åt underbar oxfilémiddag med K
3. Började läsa en ny bok
4. Provade nya löparskor, blir nog dessa fast i dammodell förstås

4 saker jag ser fram emot

1. Att J och N snart kommer hit på myskväll!
2. Stickans kalajs!
3. Köpenhamnsweekenden med E!
4. Den eventuella Floridaresan i höst med K!

4 favoritrestauranger
1. Kvarterskrogen Uddevalla
2. Tom Yam i Karlstad
3. Hard Rock Café
4. Rosellmagasinet Bengtsfors, mest för att det betyder SOMMAR!!

4 saker på min önskelista
1. Ett nytt, fint, riktigt bra gym i Bengtsfors!
2. En USA-resa
3. Nya löpar- och aerobicskor
4. Lycka och välgång för alla jag har kär!

4 personer jag utmanar
1. Lillstrumpa
2. Emmiz
3. Christine
4. Henny


Risifrutti igen..

Länken igår funkade visst inte, så här kommer den igen! Underbara Risifruttireklamen med Magnus Samuelsson!

"Oj oj oj vad lätt det gick"!

Mer påtagligt ibland...

Har just käkat grillad kyckling till lunch, sån som man köper hel. visst blir det fan så mycket mer påtagligt att det verkligen är ett DJUR man äter när man verkligen liksom sitter och gnager på benen... Nu bakar jag lite till ikväll. Ser verkligen fram emot tjejkväll med N och J!!!

Glöm förresten inte att uppmärksamma Earth hour ikväll och släck ljuset mellan halv nio och halv tio!


Lördag!

Så var det lördag morgon och gråare och tristare ute än i en kolgruva... Men men, det måste väl till för att våren ska orka sig fram. Ser i alla fall MYCKET ljust på att få besök av J och N ikväll! Syyynd bara att K ska jobba eftermiddag både idag och imorgon...

Nära ögat. Som fan.

Skulle just böja mig fram och släcka en fönsterlampa och valde samtidigt att skalla ett vitrinskåpshörn på vägen... Dumt gjort. Mycket dumt, Gjorde ont. Säger som norsken som fick en kula i pannan: Det var nära ögat!

Risifrutti

Nya Risifruttireklamen med Magnus Samuelsson - i just love it! Haha
http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/procordia/video/view/risifrutti-vinn-heldag-med-magnus-samuelsson-2824

Final!

Fredag kväll. Har varit och tränat, ätit oxfilé och nu ligger K på knä i vardagsrummet och försöker såga isär en strupe under ivrigt överinseende av Soda. Alla ska vi väl ha nåt gott denna afton. Men vi har väääldigt olika smak, det kan konstateras.

Nu hoppas jag att Claudia vinner Let´s Dance - over and out.

Fredag=fridag!

Ledig fredag har inletts med mysmorgon, långpromenad och ett par timmar på JOBBET! Vi ska byta arbetssätt och datasystem och behöver därmed utbildas säger de... Nu har jag gjort mitt där för idag! Är på väg till gymmet.

Lyxfällan...

...är det inte bara ett helt fantastiskt program?! Visst är det väl en suverän idé att bara skita i att öppna räkningar och tro att de försvinner av sig själv och skylla på att "jag lever i en bubbla"....

Dagens betraktelse - Vårfrun

En av tidernas märkligaste utveckling av traditioner måste ju vara den om vårfrun... För att ta det från början så handlade det om att 25 mars var dagen för Herrens bebådelse -  nio månader före jul och en dag som högtidlighölls för att Maria genom ärkeängeln Gabriel fick veta att hon väntade Jesus. Senare utvecklades detta till att bli vårfrudagen, då Maria kallades just "vår fru". Säger man vårfrudagen snabbt låter det nästan som våffeldagen - och varför helt enkelt inte göra OM denna dag till en dag då vi käkar hejdlösa mängder våfflor??? Någon har helt enkelt ombestämt sig. Helt sjukt faktiskt. Men nu ska jag göra våfflor enligt pappas grymma recept som följer här:

4 dl mjölk
Cirka 4 dl mjöl
2 ägg
Ett par matskedar socker
1 tsk bakpulver
Drygt 1 tsk vaniljsocker
1 dl smält eller flytande margarin

Mumsfilibabba! Enjoy!

Earth hour...

På lördag är det Earth hour och vi bör därmed alla till mans släcka ljuset därhemma mellan 20:30 och 21:30. *Uppmanar* Jag, Ninnie och Jenny kommer därmed att sitta i stearinljusens sken och babbla denna lördagskväll. Känns helt okej faktist – vin, levande ljus – kanske skulle dra till med en dikt också för säkerhets skull?? Då kan vi ju kalla det för "kulturkväll", "akademikerafton" eller kanske "snillen spekulerar". Vad sägs om "Det gör ont när knoppar brister"? *Pluggar in den*.

Bloggandets budord #1: Uppdatera ofta!

Räknas ett år, tre månader och en dag som ofta? Blir oerhört besviken om det nu skulle visa sig att jag tappat alla mina läsare efter denna ytterst måttliga frånvaro som bloggare;)

Är det förresten ett tecken på att man är hemma för sent/ses för lite när man på kvällen säger: "Kan vi inte titta på teven i soffan och inte i sovrummet, i alla fall fram till första reklampausen? Vi har ju bara träffats i sängen på sistone!" Detta utspelade sig i det Nybergska/Erikssonska hemmet igår och banne mig! Vi tittade fram till ANDRA reklampausen i soffan! Gud ske pris!

I övrigt säger jag som Molière: Jag föredrar en behaglig last framför en tråkig dygd!


RSS 2.0